آرد گندم و انواع آن

wheat

گندم از قدیمی ترین و پرمصرف ترین گیاهان زراعی جهان است بطوریکه از سالیان دور و پیش ازآنکه بشر به موارد مصرف سایر گیاهان از نظر تغذیه پی ببرد مهمترین منبع غذایی برای آنان بوده است .
اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آنرا تشکیل می دهد.
پروتئین گندم از لحاظ غذایی بسیار پر انرژی است مخصوصا سبوس آن که دارای پروتئین زیادی است ونیز شامل ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین های گروه بی ای سی آ می باشد.

 آرد سبوس گرفته
کاربرد: مورد مصرف نانوایی ها


 آرد نول
کاربرد: مورد مصرف کارخانه جات ماکارونی و قنادی ها


 آرد ستاره
کاربرد: مورد مصرف قنادی ها و نانوایی ها

سبوس
کاربرد: برای خوراک  انسان  و دام و طیور


گلوتن چیست؟
اگر خمیر تهیه شده آرد را با آب یا محلول رقیق نمک شستشو نمایید، بعد از شستشوی کامل و خروج آرد، ته ظرف یک ماده چسبناک می بینید که به آن گلوتن می گویند. این ماده همان چیزی است که باعث چسبندگی خمیر و ورز آمدن آن می شود.
گندم را به دو نوع سخت و نرم تقسیم بندی می کنند. گندم سخت پروتئین بیشتری دارد و به همین خاطر میزان گلوتن آرد حاصل از آنرا نیز افزایش می دهد

27 اسفند 1396